ȘTIRI

Voluntari - Campionatul European de Tenis de Masa Juniori, Cluj-Napoca


24 Apr 2024


Federatia Romana de Tenis de Masa si Gasca lui Coubertin cauta voluntari pentru Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori, Cluj-Napoca 2018!


Federatia Romana de Tenis de Masa anunta deschiderea campaniei de recrutare de voluntari pentru Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori, care se va desfasura la Cluj-Napoca, in perioada 15-24 iulie 2018. Campania de recrutare va fi coordonata de Asociatia GLC – Gasca lui Coubertin. Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori, unul din cele mai importante evenimente sportive ale anului in Romania, va aduce laolalta peste 1500 de persoane (jucatori, antrenori, arbitri, oficiali europeni si internationali).

De ce sa fii voluntar



  • Vei avea oportunitatea de a lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente sportive gazduite de Romania in ultimii ani

  • Vei avea sansa de a vedea atleti valorosi concurand in fata ta

  • Cunosti oameni noi (aproximativ 200 de voluntari)

  • Te poti conecta cu participantii, voluntarii si comitetul de organizare

  • Poti practica si imbunatatii limbile straine - Vei fi parte din comunitatea #EYC2018


Ca parte din echipa de voluntari, noi iti oferim:



  • un program de training valoros pentru rolul pe care il vei desfasura la campionat

  • mancare si racoritoare pe durata turelor de voluntar

  • posibilitatea de a utiliza transportul evenimentului

  • echipament personalizat pentru Campionat


Profilul candidatului



  • esti disponibil minimum 8 zile pe durata organizarii evenimentului (10-26 iulie)

  • iti doresti sa contribui la succesul evenimentului

  • ai varsta minima de 15 ani impliniti inainte de eveniment


Program



  • 20 martie - 31 mai – inscriere

  • 10 aprilie - 10 iunie – interviuri online

  • 10-20 iunie – confirmarea participarii si a rolului

  • 20-30 iunie – training online

  • 8-12 iulie – training specific pe departament in care ai fost alocat

  • 10-14 iulie – perioada de pregatire a evenimentului

  • 15-24 iulie – programul oficial al Campionatului European de Tenis de Masa pentru Juniori

  • 25-26 iulie – perioada post-eveniment



Aplica acum!




Roluri


Asistenți delegații


În calitate de asistent de delegație, vei fi persoana de contact pentru team leaderii delegațiilor țărilor participante. Sarcina ta va fi să însoțești delegațiile în timpul activităților zilnice și să îi ajutați să rezolve problemele apărute sau să le răspunzi la întrebări.

Suport spectatori
Entuziasmul spectatorilor este datorat și interacțiunii cu cei care reprezintă comitetul de organizare în momentul evenimentului. Așa că aceasta echipă este cea care are grijă să îndrume spectatorii spre locurile lor, oferă informații spectatorilor și le este alături pe tot parcursul evenimentului.

Protocol             
Ca la orice eveniment sportiv, printre spectatori vom avea și VIP, persoane care fac parte din federațiile naționale sau internaționale și care participă la eveniment. Echipa de protocol va fi cea care va oferi informațiile necesare celor considerați VIP.

Transport           
Echipa de transport este responsabilă de deplasarea sportivilor, arbitrilor și VIP-urilor pe perioada evenimentului, fie că oferă informații pentru a ajunge în autocarul potrivit, în stația potrivită sau fie că va conduce una din mașinile oficiale.

Catering             
Echipa de catering va fi responsabilă cu accesul și organizarea sălii de catering.

Field of Play
Vedetele Campionatului European de Tenis de Masa pentru Juniori sunt cele care își vor desfășura activitatea în zona de competiție. Însă ca ei să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, echipa de FoP este atentă la orice aspect ce ține de zona de competiție sau de antrenament.

Media   
Evenimentul va fi promovat în toată Europa, iar echipe de presă din țările participante vor fi prezente la Cluj. Astfel că echipa media va fi acolo pentru a le oferi suportul necesar.

Info Desk
Sportivii și oficialii au nevoie de acces facil și rapid la informații. Așa că pentru ei vom organiza echipe de informații atât la fiecare hotel în care vor fi cazați, dar și în cadrul arenei.

Ceremonie         
Orice medalie trebuie sărbătorită cu o ceremonie. Iar echipa de ceremonie este cea care pregătește în detaliu premierea sportivilor. Ei sunt cei care nu au trac în fața camerelor și a multimii și sunt pregătiți oricând să se expună luminii reflectoarelor.

IT
Alături de echipa care se va ocupa de suportul tehnic pe tot parcursul evenimentului este nevoie și de câțiva voluntari care să-i ajute. Ei sunt cei care de cele mai multe ori stau în fața calculatorului și fac magie ca noi să putem vedea rezultatele sportivilor.


Intrebari frecvente




  1. Cine poate aplica ca voluntar pentru Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori 2018?




Poti aplica daca indeplinesti urmatoarele criterii:

  • ai peste 15 ani impliniti inainte de eveniment (fara limita maxima de varsta)

  • esti disponibil pentru minimum 8 zile intre 10 si 26 iulie 2018

  • ai o adresa de e-mail valida




  1. Cum pot aplica pentru a fi parte din echipa de voluntari?




Odata ce ai citit toate informatiile disponibile in sectiunea dedicata voluntarilor de pe site-ul nostru, completeaza formularul online de inscriere.


  1. Pana cand pot aplica?




Inscrierile vor fi deschise intre 20 martie si 31 mai (ora 23.59 GMT +2)


  1. Am nevoie de experienta de voluntariat?




Vom lua in considerare experientele anterioare de voluntariat, dar nu este un criteriu eliminatoriu.


  1. Sunt o persoana cu dizabilitati; pot sa particip ca voluntar alaturi de personalul insotitor?




Ne bucuram de fiecare aplicatie in programul nostru de voluntariat! Personalul insotitor poate fi alaturi de tine, daca esti selectat. Doar informeaza-ne prin intermediul formularului de inscriere de nevoile tale specifice.


  1. Care sunt etapele programului de voluntariat?




Intre 20 martie si 31 mai 2018 poti aplica ca voluntar prin intermediul formularului online. Incepand cu 10 aprilie, vei fi invitat sa participi la un interviu online. Vei avea posibilitatea sa alegi intervalul de timp potrivit pentru tine atunci cand vei fi contactat pentru interviu. De pe 10 pana pe 20 iunie te anuntam daca ai fost accepat ca voluntar si ce rol vei avea. Intre 20 si 30 iunie, vei putea parcurge trainingul online. Intre 8 si 12 iulie vei putea sa-ti intalnesti coordonatorul si sa participi la trainingul specific departamentului tau la o data stabilita si anuntata in prealabil. Intre 10 si 26 iulie vom crea impreuna un eveniment minunat!


  1. Unde pot gasi informatii despre pasii urmatori?




Din momentul in care esti acceptat, vei face parte din comunitatea online #EYC2018. Acolo vei avea acces la toate informatiile necesare. De asemenea, cele mai importante informatii vor fi trimise si pe e-mail.


  1. Cand voi primi scrisoarea de invitatie?




Vei primi scrisoarea de invitatie intre 10 si 20 iunie.


  1. Super! Am fost selectat/a! Am vreo responsabilitate inainte de eveniment?




Vor fi anumite informatii de care vom avea nevoie din partea ta pentru a-ti putea oferi cele mai bune conditii pentru a-ti desfasura activitatea de voluntar. Asadar va fi necesar sa ne oferi cateva informatii personale. O alta responsabilitate importanta a ta inainte de eveniment va fi sa parcurgi trainingul online si sa participi la trainingul specific departamentului tau.


  1. Cand va avea loc evenimentul si cat de mult timp trebuie sa fiu disponibil?




Evenimentul va avea loc intre 15 si 24 iulie. Perioada de pregatire va incepe de pe 10 iulie, dar in functie de rolul pe care il vei primi, vei lucra o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Cea mai lunga perioada de timp va fi de 16 zile (intre 10 si 26 aprilie), iar cea mai scurta de 8 zile.


  1. Cate ore pe zi va lucra un voluntar pe parcursul evenimentului?




O tura de lucru va avea in mod normal 8 ore, dar in functie de rolul pe care il vei avea, este posibil sa ai si ture mai scurte.


  1. Ce trebuie sa port pe parcursul evenimentului?




Iti recomandam ca pe parcursul evenimentului sa ai o tinuta sport. Daca rolul tau presupune sa intri pe Field of Play, este obligatoriu sa porti incaltaminte sport.


  1. Avem vreo masa asigurata?




Pe parcursul turelor de lucru vei avea apa si o masa asigurata.


  1. Avem cazare asigurata sau decontata pe durata Campinatului European de Tenis de Masa pentru Juniori?




Incercam sa asiguram cazare pentru voluntarii care vin din afara Cluj-Napoca. Vom anunta cand avem confirmarea. De asemenea, speram ca prin intermediul comunitatii online #EYC2018, voluntarii locali sa ii poata gazdui pe cei care au nevoie de cazare


  1. Veti oferi suport voluntarilor pentru transportul la Cluj?




Comitetul de Organizare nu poate oferi sau deconta transportul voluntarilor la/ de la Cluj. Aceste costuri sunt responsabilitatea voluntarului. Pe parcursul evenimentului in schimb, voluntarii vor avea acces la reteaua de transport pregatita special pentru eveniment.


  1. Voluntarii vor putea urmari competitiile de tenis de masa?




Da, voluntarii vor putea urmari competitiile in afara programului, inainte sau dupa ce au terminat tura.


  1. Ce consecinte voi intampina daca nu voi avea posibilitatea de a-mi indeplini responsabilitatile din cauza unor evenimente neasteptate (ex. imbolnavire)?




Intelegem ca pot aparea situati neprevazute si nu iti poti indeplini responsabilitatile. Avem incredere ca ne voi informa in cel mai scurt timp posibil daca intervine ceva.


  1. Daca sunt acceptat si apoi aflu ca nu mai sunt disponibil pentru eveniment, ma pot retrage din program?




Te poti retrage din program oricand, insa te rugam sa ne anunti cat mai curand posibil pentru a gasi solutii alternative.


  1. Inca am intrebari. Pe cine ar trebui sa contactez?




Pentru informatii suplimetare despre programul de voluntariat de la Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori 2018 te rugam sa ne scrii la adresa volunteers@gascaluicoubertin.ro