Povestea Sloganului

Povestea unui slogan, ales cu grija, care ne reprezintă și obligă, în același timp.

Am plecat de la premisa că rezultatele vorbesc de la sine și că, prin ele, vom atrage în jurul sportivilor noștri susținerea și atenția pe care o merită, dar de care au și nevoie, nevoia aceea umană de a fi apreciat pentru munca depusă, pentru rezultatele obținute. 

Și ne-am bucurat de o comunitate considerabilă, care ne-a fost alături atât la bine cât și atunci când rezultatele noastre nu au fost cele pe care le așteptam, pentru că așa este în sport, întotdeauna există invingători, dar și învinși si trebuie să știm să și pierdem. 

Cu toate acestea, am realizat că trăim o adevărată revoluție în ceea ce privește comunicarea, iar rezultatele trebuie să fie secondate de o prezența a noastră constantă în mediul online.

De luni de zile lucrăm intens. Am început conștienți de lipsurile pe care le aveam la acel moment, însă plini de entuziasm, convinși fiind că în câteva săptămâni vom pune în mișcare motorul noii noastre strategii de comunicare. Am realizat, însă, că nu este așa de simplu, ne-am împotmolit puțin, dar ne-am repliat și am reușit să stabilim clar obiectivele pe care le vizam. 

Deși contam pe sprijinul unora dintre cei mai buni specialiști din zona tehnică, mesajul trebuie să vină din noi, pentru că doar astfel putem transmite mai departe amalgamul de emoții și trăiri care pe care-l reprezintă acest fenomen al tenisului de masă românesc. 
Și, fără să ne dăm seama, am marcat momentul apariției sloganului Federației Române de Tenis de Masă.

Servim pentru a scrie istoria tenisului de masă românesc și pentru a ne asigura locul în istoria sportului românesc. L-am gândit mult, însă, l-am scris natural, era perfect, până în momentul în care l-am recitit, o dată, de două, de trei ori, în gând, apoi cu voce tare. Este bun, este ceea ce trebuie, ceea ce ne definește, este prea mult oare? Am stat în cumpănă puțin și ne-am întrebat dacă nu este o pălărie prea mare pentru noi, dar am ajuns la concluzia că ni-l asumăm.

Servim pentru istorie ne reprezintă, atât prin rezultatele obținute până în acest moment, cât și prin aspirațiile și munca pe care o depunem pentru a reprezenta cu cinste România la toate competițiile la care participăm.