Misiune, viziune, strategie

Tenisul de masă a fost dintotdeauna parte din viața mea.

Am pornit de la joaca unui copil, pentru care tenisul de masă era explorare și bucurie. A apărut apoi ambiția de a intra în competiție cu mine însumi, de a cunoaște jocul pe dinăuntru, de a stăpâni toate manevrele și mișcările jocului și de a le aplica în competiția cu alții. Am ajuns astfel să reprezint România ca sportiv în marile competiții internaționale.

Mi-am dat seama că parcursul meu în acest sport nu se va încheia odată cu etapa de sportiv profesionist. Mi-am propus așadar să împărtășesc din ce știu, din experiența extrem de bogată pe care am câștigat-o ca sportiv. Să construiesc. Cu acest obiectiv, am candidat cu succes la funcția cea mai înaltă din tenisul de masă românesc.

Anii petrecuți la conducerea Federației mi-au confirmat și consolidat crezul:

Cred cu tărie că atunci când faci ceva cu tot sufletul, ceva care îți place și care te reprezintă, poți să ajungi la cel mai înalt nivel de performanță.

Cred cu tărie în oamenii care, ca și mine, și-au dedicat viața tenisului de masă românesc. Le mulțumesc pentru munca lor susținută. Mă simt onorat să fac parte din aceeași comunitate și le sunt mai mult decât recunoscător pentru sprijinul acordat acțiunilor Federației.

Cred cu tărie în înzestrarea pe care noi, românii, o avem pentru acest sport. Văd în jurul meu mult talent. Vreau să scoatem acest talent din starea latentă, de simplu potențial, și să-l aducem la performanță. Nu e ușor și nici rapid, pentru că performanța înseamnă o investiție de ani de zile de muncă, atât din partea sportivului, cât și din partea antrenorului său. Înseamnă și o investiție din partea Federației.

Cred cu tărie în cei tineri. Îi invit, le cer, îi provoc să facă un pas în față, să vina să întărească forțele tenisului de masă românesc.

Cum spuneam, tenisul de masă a fost dintotdeauna parte din viața mea. Vă invit să-i faceți loc în viața voastră!

Cristinel Romanescu

PREȘEDINTE FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS DE MASĂ