ȘTIRI

Șapte jucători români luptă mâine pentru medalii


13 Jun 2024


Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori sunt foarte aproape de final. Mai este o singură zi de competiție: marți, 24 iulie. Programul ultimei zile este însă unul foarte plin și vom avea ocazia să îi vedem din nou pe cei mai buni jucători români. 

Ultima zi a competiției este dedicată semifinalelor și finalelor în probele de simplu și dublu.

Semifinalele au loc în cursul dimineții, începând cu orele 10.00 (proba de dublu) și 11.30 (proba de simplu). Jucătorii români ce și-au asigurat prezența în semifinale după evoluțiile fantastice de astăzi sunt: Darius Movileanu, Dragoș Oprea, Tania Plăian, Cristian Pletea,Rareș Șipoș, Andrei Tomică și Elena Zaharia.

Băieții juniori II vor începe competiția în proba de dublu urmând să joace perechii din Franța: Myshaa Sabhi și Fabio Rakotoarimanana. Andrei Tomică și Darius Movileanu s-au calificat în semifinale după victoria împotriva perechii spaniole Arnau Pons și Iker Gonzales cu scorul de 3-1.

Pe tabloul probei de  dublu a juniorilor I, România este reprezentată de 3 sportivi ce au ajuns în semifinale. Este vorba despre perechea românească Rareș Șipoș, Dragoș Oprea calificată după un meci dificil jucat în 5 seturi împotriva francezilor Bastien Rembert și Lilian Bardet (scor final 3-2).

În același timp, Cristian Pletea, cel care face pereche cu francezul Irvin Bertrand a ajuns în semifinale după o victorie cu scorul de 3-0 împotriva perechii portugheze Vitor Amorim și Tiago Li.

WhatsApp Image 2018-07-23 at 22.05.34Băieții din România se pot întâlni în finala de mâine dacă reușesc să învingă în meciurile din semifinalele de dimineață.

Pe Rareș Șipoș îl vom putea vedea evoluând și în semifinalele probei de simplu, după ce astăzi a obținut o victorie impresionantă în fața francezului Irvin Bertrand. Rareș a câștigat acest meci cu scorul de 4 – 2. În semifinala de mâine îl va întâlni pe Truls Moregard.  Rareș Șipoș este cap de serie numărul 1 conform clasamentului întocmit de Uniunea Europeană de Tenis de Masă. Cealaltă semifinală îi are ca protagoniști pe Ioannis Sgouropoulos (Grecia), cap de serie numărul 2 și campionul european en titre, și pe rusul Maksim Grebnev.

Despre meciurile și starea de spirit de astăzi, Rareș ne-a declarat: “A fost un meci foarte, foarte greu, mă bucur că am reușit să câștig și mă bucur că am reușit să ajung în semifinale și la simplu și la dublu. Sper să reușesc să îmi revin atât fizic cât și psihic și să dau tot ce am mai bun în faza următoare. Eu cred că astăzi am fost foarte puternic mental, m-am schimbat total față de ieri când pot să spun că am clacat puțin. Dacă aș fi avut aceeași atitudinne pe care am avut-o ieri cu siguranță nu aș fi reușit să înving acești adversari care au fost atât de puternici.”

WhatsApp Image 2018-07-23 at 22.05.35O foarte frumoasă figură la acest campionat face și Tania Plăian, cea care mâine, la fel ca Rareș Șipoș va juca atât în semifinala de simplu cât și în cea de dublu. Astăzi Tania areușit să o învingă pentru prima oară pe rusoaica Anastasia Kolish cu scorul de 4 – 2.

“A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut în cariera mea și am știut că va veni acest moment în care să îmi depășesc limitele. Mă bucur nespus de mult că am reușit să bat această adversară foarte tare. În primele 2 seturi am devenit din ce în ce mai încrezătoare și mi-am dat seama că este un moment bun să o înving. Atmosfera la Cluj este senzațională. Este cel mai frumos campionat european pe care l-am avut în toată cariera mea de tenis de masă. Mă bucur că acest campionat este  acasă la mine și prima medalie la simplu vine la aici.” a spus Tania Plăian după încheierea sferturilor de finală la simplu.

WhatsApp Image 2018-07-23 at 22.12.26În proba de dublu, Tania face pereche cu rusoaica Ekaterina Zironova, iar mâine dimineață le vor întâlni pe Jing Ning și Xingtai Chen din Azerbadjan. Va fi un meci dificil, însă fetele vor lupta până la capăt în speranța obținerii unui loc în finală.

Andreea Dragoman s-a oprit astăzi în sferturile de finală după ce a pierdut cu scorul de 1-4 în fața suedezei Christina Kallberg.

Elena Zaharia s-a calificat în semifinala probei de simplu la categoria fete junioare II. Ea a învins-o astăzi în sferturi pe Liubov Tentser (Rusia) cu scorul de 4-1. Obiectivul Elenei este accederea în finala competiției, având în vederea că anul trecut ea a obținut medalia de bronz.

WhatsApp Image 2018-07-23 at 22.12.28