ȘTIRI

România prezentă în finalele Campionatelor Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori


30 Sep 2023


Andrei Tomică și Darius Movileanu au reușit să învingă perechea franceză Myshaal Sabhi și Fabio Rakotoarimanana cu scorul de 3-2 într-un meci disputat în toate cele cinci seturi. Pentru Darius și Andrei a fost un meci foarte greu al cărui rezultat au reșit să îl întoarcă de la 2 – 0. „A fost un meci foarte greu. Am reușit însă să ne mobilizăm de la 2-0 pentru adversari și să câștigăm meciul. Acum sperăm să câștigăm și marea finală.” a spus Darius Movileanu, iar Andrei Tomică a completat:  „Am luptat foarte mult, n-am cedat la 2-0 căci dacă cedam atunci, se termina, dar am luptat și am câștigat.”

WhatsApp Image 2018-07-24 at 11.31.00

Darius Movileanu și Andrei Tomic[

Elena Zaharia a obținut o victorie senzațională în proba fetelor juniori II simplu. Ea a învins-o pe Rebeca Muskantor (Suedia) într-un meci disputat în șapte seturi, cu scorul 4 – 3.

Elena Zaharia: “A fost un meci foarte dificil, am avut foarte mari emoții înainte de meci pentru că știam ce joacă. La sfârșitul meciului, în setul 7,am crezut în mine și am luptat, sunt fericită că am putut obține această victorie. Toate întoarcerile de scor din timpul jocului au făcut această partidă să fie foarte tensionată, dar mă bucur pentru că am reușit să rezist. Nu am cuvinte, mă bucur foarte mult că am ajuns în finală și am încredere în mine că pot câștiga acest campionat. În finală, sper să joc cât mai bine și să lupt pentru fiecare punct, iar jucând și crezând în mine va veni și rezultatul.”

WhatsApp Image 2018-07-24 at 13.51.47Tania Plăian este surpriza României la acest campionat, ea reușind să obțină calificarea în finală după victoria împotriva propriei ei partenere de la dublu Ekaterina Zironova. Meciul acestei semifinale a fost unul foarte disputat, Tania obținând victoria în 7 seturi cu scorul de 4 – 3. La finalul meciului ea ne-a declarat: „Mă simt foarte bine pentru că nu mă așteptam să revin de la scorul pe care l-ați văzut 3-1, 10-5 pentru adversara mea, dar am fost foarte concentrată de la primul până la ultimul punct. Mă bucur pentru că am reușit să joc pentru prima finală de simplu la campionatul european acasă la mine. Finala va fi la fel de grea ca și toate meciurile pe care le-am parcurs. N-am nimic de făcut decât să dau tot ce e mai bun și să lupt până la ultimul punct pentru că nu am nimic de pierdut.”

WhatsApp Image 2018-07-24 at 11.30.29