ȘTIRI

România, la Campionatele Balcanice de tenis de masă 2021


15 Sep 2021


Campionatele Balcanice de tenis de masă 2021 au loc în Albena, Bulgaria, între 15-19 septembrie. Sportivii români joacă la: echipe, simplu și dublu. 

Delegația României la Balcaniadă:

  • Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Alina Zaharia
  • Alin Spelbuș, Alexandru Manole, Cristian Chirița
  • Antrenori : Elena Sebe, Ionuț Seni

VIDEO | Live stream de la masa 1. 


Echipe femininRezultatele, aici!

Națională feminină prezentă la Balcaniadă a terminat pe primul loc meciurile din grupă și a obținut medalia de aur, prin: Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Alina Zaharia. Jucătoarele au câștigat toate meciurile cu 3-0. Gazda Bulgaria s-a clasat pe locul secund, iar Turcia a completat podiumul. 


Echipe masculin. Rezultatele, aici!

Naționala masculină, formată din Alin Spelbuș, Alexandru Manole și Cristian Chirița, a obținut medalia de argint. Sportivii noștri au câștigat grupa B, din care au mai făcut parte Italia și Bulgaria, iar pe tabloul principal au trecut de Albania și Serbia. În ultimul act, Turcia a câștigat cu 3-1 în fața României. Locul al treilea a fost ocupat de Serbia.


Simplu masculin Rezultatele, aici!

Finala în proba de simplu masculin a fost câștigată de Cristian Chirița, după un parcurs fără greșeală și un ultim meci câștigat în fața lui Batuhan Ulucak.


Simplu feminin - Rezultatele, aici!

Andreea Dragoman a câștigat proba de simplu feminin, iar pentru medalia de aur a jucat împotriva Adinei Diaconu, pe care a învins-o cu 4-1. Irina Ciobanu și Alina Zaharia au obținut medaliile de bronz. 


Dublu feminin - Rezultatele, aici!

La dublu feminin, pe primul loc al podiumului au urcat Alina Zaharia și Andreea Dragoman. Tot pe podium a fost și perechea formată din Irina Ciobanu și Adina Diaconu, cu medalia de bronz. 


Dublu masculin - Rezultatele, aici!

România a cucerit medalie și la dublu masculin. Alin Spelbuș și Cristian Chirița au obținut medalia de bronz și au fost la un pas de finală, după 2-3 în fața turcilor Sahin și Gul. 


Dublu mixt - Rezultatele, aici!

Perechea formată din Cristian Chirița și Andreea Dragoman e medaliată aur în proba de dublu mixt, în urma finalei jucate împotriva turcilor Sahin și Ozturk. Pe tabloul principal s-au mai aflat perechile: Alexandru Manole/Irina Ciobanu, Kostadinovic/Alina Zaharia și Alin Spelbuș/Adina Diaconu.