ȘTIRI

In atentia Cluburilor Sportive afiliate la Federatia Romana de Tenis de Masa


29 Mar 2024



CATRE
FEDERATIILE SPORTIVE NATIONALE
Doamnei/domnului presedinte


Institutul National de Medicina Sportiva si Societatea Romana de Medicina Sportiva au sesizat faptul ca avizul medical favorabil ce conditioneaza participarea sportivilor legitimati la antrenamente si/sau competitii nu este acordat numai de medicii specialisti de medicina sportiva, asa cum este prevazut in actele normative in vigoare, respectiv:

- Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 cu modificarile si completarile ulterioare;
- Legea nr. 321/2007 privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva;
- Ordinul comun MTS-MSF nr. 1048/404 din 2003 privind Normele tehnice ale controlului medical al sportivilor.

Avand in vedere cele mentionate mai sus si tinand cont de atributiile si competentele federatiilor sportive nationale in ceea ce priveste elaborarea strategiei nationale de dezvoltare a ramurii de sport si controlul aplicarii acesteia de catre membrii afiliati precum si organizarea, controlul si supravegherea activitatilor si competitiilor oficiale la nivel national, va rugam sa dispuneti masurile ce se impun cu privire la eliberarea avizului medical "apt/inapt de efort fizic" numai in sensul prevederilor actelor normative amintite.

Precizam ca, in baza reglementarilor in vigoare, avizul medical favorabil ce conditioneaza participarea sportivilor legitimati la antrenamente si/sau competitii se elibereaza numai de unitatile de medicina sportiva, cu avizul medicului specialist de medicina sportiva. De asemenea, va facem mentiunea ca "Pentru sportivii de performanta din loturile nationale si olimpice, avizul medical se elibereaza numai de catre Institutul National de Medicina sportiva", conform art. 13 din Legea nr. 32/2007 privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este dr. Anca Ionescu, presedinte al Societatii Romane de Medicina Sportiva - tel. 0723-140364.

Cu consideratie,

PRESEDINTE,
OCTAVIAN BELLU


Descarca documentul