ȘTIRI

Il felicitam pe Timo Boll pentru titlul castigat la acest Pro Tour, pentru noi insa, indiferent de rezultat, Adrian Crisan este INVINGATORUL.


27 Apr 2024



Ceea ce anticipam cand spuneam ca ITTF si-a "tras un glont in picior" in momentul in care a deschis cutia Pandorei, dand liber lipiciului pe baza de apa, fara sa aiba un mijloc de control sigur al paletei lipite astfel, s-a intamplat.

S-a intamplat la Pro Tour Germania, competitie desfasurata la Berlin, venita parca la tanc sa "incununeze" sezonul de exceptie pe care Timo Boll l-a avut. Si daca cu ceva timp in urma puteam sa afirmam cu tarie ca tenisul de masa se joaca doar la masa de joc si in conditii de maxim fair play, in acest moment nu mai suntem convinsi de acest lucru. Deja stim cu totii rezultatul de la Berlin, Adi Crisan a reusit dupa un meci de exceptie, sa-l invinga cu 4-3 pe Timo Boll si asfel sa stopeze sirul de victorii ale campionului german chiar la el acasa. Doar pentru jumatate de ora insa.

Foto de Manfred Schillings (www.ittf.com)

Inainte de meci, lui Adi i s-a luat paleta la control si dupa masuratori repetate si discutii prelungite pe aceasta tema, arbitrul desemnat cu controlul paletei a venit la masa de joc dandu-i paleta lui Adi si spunandu-i ca e buna de joc.
Si meciul a inceput, iar ce a urmat deja stim cu totii dupa ce am urmarit cu sufletul la gura live scoring-ul de pe site-ul ITTF. Dar, bucuria victoriei a fost de scurta durata, imediat dupa meci lui Crisan din nou i s-a luat paleta la control si stupoare, aceeasi paleta care cu o ora inainte era ok, acum era neregulamentara din punctul de vedere al grosimii si arbitrii au decis: meci pierdut pentru Adi Crisan si Timo Boll merge mai departe in primii 8.
Lasand la o parte cei 4,04 mm ai fetei paletei lui Adi sau cei 4,02 mm ai lui Timo, ramane un mare semn de intrebare asupra incercarii organizatorilor de a-l discredita pe Crisan in articolele aparute pe site-urile de specialitate, invocandu-se ideea ca Adi ar fi folosit in meci paleta de rezerva, ceea ce NU este adevarat.
Nu discutam despre lipsa de fair-play a lui Boll,e problema lui si nici macar gandul ca in momentul deciziei arbitrilor de meci castigat 4-0 pentru Boll, in ciuda scorului real, sala l-a fluierat, manifestandu-si in acest fel dezacordul fata de aceasta decizie, nu ne incalzeste prea mult.

Il felicitam pe Timo Boll pentru titlul castigat la acest Pro Tour, pentru noi insa, indiferent de rezultat, Adrian Crisan este INVINGATORUL.