ȘTIRI

Hotărâri ale Consiliului Director din data de 19.02.2019 cu privire la transferuri și competiții


17 Jul 2024


Hotărâri ale Consiliului Director din data de 19.02.2019 cu privire la transferuri și competiții:

Membrii Consiliului Director au aprobat în unanimitate următoarele reglementări în privința transferurilor:

  1. Un sportiv care joacă în alt campionat în afară de cel din România, în proba pe echipe, pentru a obține dreptul de joc în acel campionat, trebuie să plătească o taxă în funcție de poziția ocupatăîn clasamentul mondial:



  • Între locul 1-200 această taxă va fi de 500 de euro.

  • Dacă sportivul se clasează mai jos de locul 201, această taxă va fi de 250 de euro, inclusiv cei fără clasament.



  1. Un sportiv care dorește să se transfere de la un club din străinătate la un alt club din străinătate, fiind legitimat și la un alt club din România, va plăti taxa de transfer conform clasamentului mondial. Taxa se va plăti de fiecare dată când sportivul schimbă un club din străinătate.

  2. Dacă un sportiv dorește să nu mai facă parte dintr-un club din România, el este obligat să-și închidă legitimiația și să o depună la Federația Română de Tenis de Masă. În acel moment, legitimația va fi anulată. În aceste condiții, sportivul nu e obigat să plătească taxa de transfer în străinătate, nemafiind membru legitimat al FRTM. În momentul în care se va face o nouă legitimare în România a sportivului respectiv, se va plăti taxa de legitimare nouă.

  3. În cadrul campionatelor naționale pe echipe, la toate categoriile de vârstă, nu are dreptul să facă parte dintr-o echipă care dispută un meci oficial decât un singur sportiv de altă naționalitate decât cea română.

  4. Referior la jucătorii străini care joacă în campionatele naționale ale României, la toate categoriile de vârstă, aceștia au dreptul să joace în maximum două campionate, dintre care unul e obligatoriu să fie cel al României.

  5. La campionatele naționale individuale, la toate categoriile de vârstă, pot juca toți sportivii cu cetățenie română în urmatoarele condiții:



  • -Dacă se regăsesc la articolul care precizează că un sportiv poate juca în două campionate, la proba pe echipe, dintre care unul obligatoriu în România, sportivii respectivi nu vor plăti nicio taxă suplimentară față de cele stabilite de regulamentul FRTM.

  • În cazul în care un sportiv nu joacă în niciun campionat din România la proba pe echipe, dar joacă într-un singur campionat din străinătate, el fiind însă legitimat din punct de vedere individual și la un club din România, sportivul respectiv va plăti o taxă de 100 de euro pentru a participa la campionatele naționale individual la toate categoriile de vârstă.



  1. Sportivii care joacă în maximum două campionate din străinătate, în proba pe echipe, dar niciunul în România, pot participa la campionatele naționale individual cu condiția să fie legitimați individual la un club din România și cu condiția să plătească o taxă de 500 de euro pentru participarea la campionatele naționale individuale.

  2. Cluburile au obligația să înscrie în competițiile interne atât sportivii, cât și antrenorii care urmează să facă deplasarea. Aceștia vor fi validați înainte de începerea competiției, la ședința tehnică. Sportivii nu pot fi asistați la masa de joc decât de un antrenor înscris și validat sau de către un alt sportiv - coleg, înscris și validat. În caz contrar, arbitrul va aplica regulamentul prin scoaterea de la masa de joc a persoanei în culpă.

  3. Taxa de validare a antrenorilor va fi egală cu taxa de validare a sportivilor în funcție de categorii: 9-10, 11-13, 13-15, 15-18, tineret, seniori.


Update: Hotărârile Consiliului Director din data de 19.02.2019 au fost aprobate de Adunarea Generală a Federației Române de Tenis de Masă în data de 03.04. 2019.

Hotărârile vor intra în vigoare începând cu noul sezon competițional.