ȘTIRI

Decizii ale Consiliului Director în ședința din 26.08.2020


17 Jul 2024


Consiliul Director FRTM, întrunit în ședința din 26.08.2020, a luat în considerare situațiile care se pot ivi odată cu reluarea competițiilor interne Divizia B, Divizia A și Superliga, competiții care vor avea loc în perioada 1-13.09.2020, la Complexul Olimpic "Sydney 2000", de la Izvorani.

În acest sens, Consiliul Director a hotărât următoarele:



  1. Situația în care un sportiv este depistat pozitiv la testul COVID-19 înainte de concurs și DSP obligă toată echipa să intre în izolare.


Decizia:

-       Nu se vor acorda meciuri pierdute prin WO celor care nu pot veni la competiție din această cauză

 

  1. Situația în care o echipă nu se prezintă din alte cauze în afară de COVID-19


Decizia:

-       Se aplică regulamentul FRTM în vigoare

 

  1. Situația în care unul dintre componenții echipei nu poate ajunge din țară/străinătate din cauza interdicției de călătorie sau din cauza faptului că este depistat pozitiv la test COVID-19, dar ceilalți doi componenți pot veni la concurs:


Decizii:

-       Este permis ca echipa respectivă să joace în doi sportivi sau chiar și cu unul singur

-       Este permisă o nouă legitimare pentru completarea echipei în următoarele condiții:

 

# sportivul care va fi legitimat să fie la prima legitimare în țară sau în străinătate

# sportivul care va fi legitimat să nu mai fi fost legitimat în țară sau în străinătate în ultimii 5 ani

# legitimarea sportivului respectiv se va putea face la Izvorani, înainte de începerea competiției

 

  1. Situația în care un sportiv are o temperatură mai mare de 37,3 grade la triajul epidemiologic de intrare în Complexul Izvorani și nu este lăsat să intre în complex


Decizia:

-       Se aplică pentru echipa respectivă deciziile de la punctul 3

 

  1. Situația în care, în timpul concursului, unui sportiv/antrenor/arbitru/oficial i se face rău sau/și face febră peste 37,3 grade sau/și are diverse simptome de COVID


Decizia:

-       Se impune următorul protocol de izolare:

# FRTM va plăti o cameră și masa separate pentru izolarea sportivului/antrenorului/arbitrului/oficialului în interiorul Complexului Olimpic "Sidney 2000"

# După ce va fi izolat în camera pusă la dispoziție de FRTM în Complexul Olimpic, sportivul/antrenorul/arbitrul/oficialul va fi supravegheat medical 24 de ore de către personalul medical aflat la Izvorani. În cazul în care, după cele 24 de ore, sportivul/antrenorul/arbitrul/oficialul nu-și revine sau starea lui se agravează, se va anunța Direcția de Sănătate Publică, care va lua măsurile necesare.

În acel moment, competiția respectivă se va opri și se va lua în considerare clasamentul din tur. Dacă vor mai rămâne competiții de disputat în cele 3 ligi, acestea vor fi amânate sau se va schimba locul de desfășurare.