ȘTIRI

Campionatele Europene vor avea loc in fiecare an incepand cu 2008


04 May 2024


Incepand cu 2008 Campionatele Europene de Tenis de Masa vor avea loc in fiecare an in loc de din doi in doi ani; aceasta a fot principala decizie care au luat-o majoritatea participantilor la Congresul ETTU care s-a desfasurat pe data de 26 aprilie 2006 la Hotelul Maritim din Bremen si care a avut un numar important de subiecte pe agenda.
Campionatele Europene care au avut loc ultima data la Aarhus (Danemarca), s-au tinut pana acum intotdeauna primavara, dar acest lucru se va schimba deoarece ETTU va planifica aceasta competitie in lunile septembrie - octombrie. Incepand cu anul 2008 proba de dublu mixt nu va mai face parte din programul acestei competitii.
Cele mai importante masuri luate la Congresul ETTU au fost:

1. Incepand cu 2008 Campionatele Europene vor fi organizate in fiecare an atat competitia pe echipe, cat si probele individuale. Data desfasurarii acestor campionate se muta din primavara in toamna (septembrie/octombrie).

2. Proba de dublu mixt nu va mai face parte din agenda Campionatelor Europene.

3. Nu vor mai avea loc meciurile de calificare pentru Campionatele Europene.

4. Un grup de lucru va analiza posibilitatea organizarii in viitor a Ligii Europene (European League) pentru echipele nationale.

5. Europa Top 12, eligibilitatea internationala
Doar jucatorii desemnati sa reprezinte o tara membra a ETTU in proba pe echipe au dreptul sa participe la concursul Europa Top 12

6. Frankfurt va gazdui turneul Europa Top 12 in anul 2008.

7. Liga Campionilor Europeni
Un jucator are dreptul de a concura doar pentru un club in perioada dintre ziua precedenta a primului meci al sezonului si pana pe 30 iunie in competitiile internationale desfasurate sub egida ETTU sau oricarei alte federatii/uniuni continentale. Aceasta regula se aplica si jucatorilor care iau parte in orice alte competitii pe echipe la nivel national sub egida unei tari membre a ITTF, exceptand angajamentele fata de echipa nationala a tarii sale.

In final, ETTU este incantata sa anunte ca bugetul pe anul 2006 arata un profit de aproximativ 200.000 euro.