Noutăți

Loturile naționale ale României, despre Campionatul European pe echipe 2021 în cadrul conferinței de presă: "Să sperăm într-un rezultat bun, aurul"


27 Sep 2021


Sportivii loturilor naționale ale României au participat la conferința de presă premergătoare Campionatului European, echipe, seniori, care va avea loc între 28 septembrie – 3 octombrie 2021, la Cluj - Napoca, în BT Arena.

Declarațiile lui Viorel Filimon și ale jucătoarelor din lotul feminin

 

Viorel Filimon: "Sperăm într-o comportare bună pe parcursul acestui campionat, să ne îndeplinim obiectivul și dorința iubitorilor de tenis de masă pentru a obține al treilea titlu consecutiv feminin pe echipe. Acum vreo 50 de ani, Clujul avea una dintre echipele vestite din Europa, având jucători foarte buni. Atunci ar trebui să fie un imbold. Ne putem aminti și din trecutul apropiat despre jucători deosebiți, Daniel Cioca, Rareș Șipoș acum, care au făcut cinste Clujului. Îi îndemnăm pe toți clujenii să vină în număr mare pentru echipele naționale ale României.

Din experiențele anilor trecuți, mereu au fost echipe de talie mondială, adversare medaliate la Campionate Europene, Mondiale. Germania, din fericire, nu a venit cu cele două jucătoare de origine asiatică, deși au și acum jucătoare de temut. Ar fi o principală rivală. Echipa Portugaliei, finalista ediției trecute, care are două jucătoare de origine asiatică și echipele-revelație, Franția, Rusia, Ungaria, Suedia, care au în componență jucătoare care au făcut surprize și care, într-o zi bună, pot face o figură frumoasă împotriva tuturor echipelor.

Dacă fetele noastre se concentrează, uită de tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă pe parcursul acestei competiții, atunci vom câștiga. Aceste declarații ale fetelor, prin care au transmis siguranță, se datorează faptului că au știut să strângă rândurile, să dea totul și să câștige.

Este meritul federației că lotul e 100% românesc, mergem de mulți ani pe acest principiu, de a face o selecție pe fiecare etapă de vârstă și, în final, să o atragem lângă aceste fete pe cea mai bună la timpul respectiv. Au fost generații întregi care s-au pierdut, pentru că mereu am avut trei, patru jucătoare foarte bune, iar celelalte nu au reușit să facă pasul ăsta ca să le ia locul. Această strategie a federației, de a crește și de a duce în competiții internaționale la toate categoriile de vârstă jucătoare, a însemnat ca, mereu, să avem doar fete din selecția proprie, românce. Timpurile și situațiile neprevăzute pot produce diverse surprize, dar cred eu că în România nu se vor produce asemenea schimbări, ca în alte părți. Nu suntem mai prejos cu 'chinezoaicele' noastre", a declarat antrenorul lotului național feminin. 

 

Elizabeta Samara: "Mă bucur că joc acasă, vor fi niște meciuri destul de grele, dar sperăm, așa cum am mai spus-o și la Nantes, ca fiecare dintre noi să-și facă meciurile. Să sperăm într-un rezultat cât mai bun, aurul". 

 

Bernadette Szocs: "Mulțumim pentru organizarea perfectă și că, în sfârșit, se desfășoară Campionatul European în țara natală. Suntem pregătite, vrem să câștigăm a treia oară la rând titlul european. Sperăm să vină mulți susținători, să fie alături de noi. E șansa noastră! Ne-a ajutat Dumnezeu ca la noi acasă să fie susținători. Cei din toate orașele țării știm că vor încerca să fie alături de noi".

 

Daniela Dodean Monteiro: "Mulțumim federației și tuturor care au reușit ca această ediție să fie acasă. E mult așteptată, sperăm să nu dezamăgim pe nimeni. Noi simțim o presiune mare, fiind acasă, alături de familie și de toată lumea. Vrem să ridicăm tenisul de masă în România. Ne place mult Clujul, de când am venit oamenii sunt foarte calzi. Sperăm să sărbătorim împreună". 

 

Andreea Dragoman: "Sunt pegătită și mă bucur mult să fiu alături de fete. Sper ca publicul să fie alături de noi și să câștigăm, alături de fete". 

 

Adina Diaconu: "Avem foarte multe emoții, dar din primul meci sperăm să scăpăm de ele. Publicul va avea un rol important, fiind alături de noi. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul și să fie bine". 

 

Declarațiile lui Andrei Filimon și ale jucătorilor din lotul masculin

 

Andrei Filimon: “După un cantonament, începe acest Campionat European, avem o grupă bună, de care putem trece. Am vorbit și cu Ionuț Seni, și cu toți băieții. Începem cu Luxemburg. Sperăm să nu avem probleme. Echipa care ne va face cele mai mari probleme cred că e Slovenia, e cel mai important meci. Nici Finlanda nu e o echipă rea, e o echipă foarte bună. Realist, încercăm să jucăm semifinala. Grupa e una pe care o putem câștiga, apoi trebuie să vedem tragerea la sorți. Sper să jucăm în sferturile de finală, după vedem. Pentru noi a fost un avantaj că jucăm acasă, mereu am jucat bine acasă, la Buzău, la Constanța, la București. La Cluj jucăm pentru prima dată la seniori. Băieții au jucat mai bine acasă decât în deplasare, de aceea ne putem gândi la ce ne dorim. Spectatorii să vadă tenisul de masă, să vadă că e un sport foarte frumos și atractiv. La acest Campionat European le văd favorite, în ordine, pe Suedia, Germania, Franța, Portugalia, Rusia, dar echipele care au venit... Văd Suedia foarte puternică, Germania", a declarat antrenorul lotului național masculin. 

 

Ovidiu Ionescu: “Iată că acest lucru ni se întâmplă, sunt mândru, fericit să particip la acest Campionat European organizat la superlativ, de la cazare, la sala de joc. Doar la Jocurile Olimpice am reușit să văd aceste condiții. Cu ajutorul spectatorilor și telespectatorilor, putem avea o formă bună. Cred în șansa noastră, ne-o vom juca până la capăt și sper să sărbătorim cu toții la sfârșit". 

 

Eduard Ionescu: “Sunt bucuros să fac parte din această echipă. Ne-am antrenat cu toții din greu și intens. Suntem în formă maximă, sperăm să dăm tot ce putem și suntem bucuroși că putem juca acasă, cu spectatorii noștri". 

 

Hunor Szocs: “Suntem foarte fericiți că avem ocazia de a avea o astfel de competiție acasă. Ne-am pregătit bine. Trebuie să luăm meciurile pas cu pas. Sperăm să fim uniți. E o plăcere să jucăm acasă. Organizarea, sala sunt geniale aici. Sperăm să avem telespectatori și spectatori cu noi și să facem o figură frumoasă".  

 

Rareș Șipoș: “Mă bucur că joc din nou acasă, după trei ani de zile. E special pentru mine, am crescut aici, e o onoare. Avem o echipă tânără, experimentată și aștept ziua de mâine să începem. Am mare încredere în antrenor și în echipă. Băieților le-am arătat Clujul. E un oraș foarte frumos, tuturor le place. N-am apucat să le arăt foarte mult, ținând cont de regulile de acum, dar, cu o altă ocazie, e o mare plăcere. Atracțiile turistice și răsfățurile vin după concurs, ne concentrăm pe turneu acum, 100%!". 

 

Darius Movileanu: „Pentru mine e primul campionat de seniori la care particip. Ne-am antrenat foarte bine, fiecare meci e greu, sunt cei mai buni jucători din Europa aici și sperăm să obținem un rezultat bun". 

 

Ionuț Seni: "Băieții sunt foarte bine pegătiți, din multe puncte de vedere. Ne dorim foarte mult. Am lucrat la partea de atitudine, la mental, e deosebit că jucăm acasă și sperăm să nu dezamăgim".


Programul României și al competiției sunt aici!

În competiția feminină, România a câștigat ultimele două ediții, în 2017 (Luxemburg) și în 2019 (Nantes). 2021 GAZPROM European Table Tennis Team Championships va reuni la start, în BT Arena din Cluj, 24 de echipe feminine si 26 de formații masculine.

Biletele la 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships se vând online, pe site-urile www.iabilet.ro și www.bilete.ro. Biletele au prețuri cuprinse între 15 lei și 45 de lei, dar se vând și abonamente pentru toate zilele de competiție, la prețul de 70 de lei.

Biletele pot fi cumpărate de pe www.iabilet.ro, www.bilete.ro sau la următoarele link-uri: https://bit.ly/3jWrjLP și https://bit.ly/3z6pSPm

Menționăm că pensionarii vor avea gratuitate pe baza talonului de pensie, care va fi prezentat la intrare, iar elevii vor avea gratuitate pe baza certificatului de naștere (copie, poză, format electronic), care va fi prezentat la intrare. Persoanele cu handicap vor avea gratuitate pe baza certificatului de încadrare, care va fi prezentat la intrare.

Informații despre măsurile pentru prevenirea Covid-19, program și bilete pot fi citite pe site-ul FRTM---> https://bit.ly/38ZOUoy