Noutăți

FRTM anunță calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt


10 May 2021


Federația Română de Tenis de Masă anunță calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt.

Federația Internațională de Tenis de Masă a confirmat joi, 6 mai, prezența perechii de dublu mixt la Tokyo, dublul mixt din România fiind unul dintre cele 16 dubluri din lume care va participa în această proba olimpică.

Astfel, FRTM are sportivi prezenți în patru probe olimpice, din cinci posibile.

Bernadette Szocs și Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin.
Ovidiu Ionescu, în proba de simplu masculin, în urma calificării obținute la turneul preolimpic european.
Echipa națională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, calificată în urma turneului preolimpic european.
Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, la dublu mixt.


Președintele FRTM, Cristinel Romanescu, a oferit o primă reacție, după ce delegația olimpica s-a mărit cu perechea de dublu mixt: „Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formata din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro și Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu și Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.

Sunt mândru că performanța este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în fața sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără granițe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun! Ne așteaptă o mare provocare, o medalie olimpica la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toți rândurile si vom fi o echipă până la capăt!”.

Amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.