Ziua a doua a Campionatelor Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori a adus calificarea pentru toate echipele României.

După ce ziua de ieri a fost una dezastruoasă pentru echipa de junioare 1, astăzi ele au reușit să se adune și să obțină victoria atât de necesară în meciul cu Spania. Fetele au jucat în formula: Tania Plăian, Andreea Dragoman și Andreea Hudușan și au reușit să câștige meciul cu scorul  de 3-0.

Deși au pierdut primele 2 meciuri, cu Germania și Franța, ambele pierdute la limită cu scorul de 2-3, respectiv 1-3, fetele au reușit să se califice în faza următoare a competiției pe echipe.

Andreea Dragoman ne-a spus câteva cuvinte despre această calificare: “Meciul de astăzi a fost cu o presiune foarte mare deoarece știam că trebuie să câștigăm ca să avem o șansă la calificarea din grupe. Ne-a motivat foarte tare ziua de ieri și am reușit să trecem cu bine peste acest meci. La sfârșitul zilei de ieri am fost foarte supărate, dar cumva am reușit să trecem peste acest moment dificil, să considerăm că a fost vorba doar despre o zi mai proastă și să continuăm concursul. Sperăm să avem un culoar mai bun după faza grupelor, unde am avut o tragere destul de grea, să fim pregătite pentru următoarele meciuri și să ajungem la o medalie.”

Băieții juniori 1 au continuat seria victoriilor începută ieri și au obținut și a treia victorie în grupa A, pe care au și câștigat-o în fața Poloniei, Slovaciei și Turciei. În cursul dimineții de astăzi au jucat împotriva Turciei și au obținut victoria cu scorul de 3-0.

Băieții sunt încântați de victoria obținută în grupa lor, dar sunt în continuare concentrați pentru fazele următoare ale competiției fiindcă și-au propus să obțină o medalie. “Este foarte bine că am reușit să câștigăm grupa, nu pot să spun că am jucat extraordinar, dar victoria este cea mai importantă și sper că pe măsură ce vom evolua mai mult în turneu să  începem să jucăm din ce în ce mai bine și la adevărata noastră valoare. Noi ne simțim foarte pregătiți și sperăm să începem să jucăm la nivelul nostru.” a declarat Rareș Șipoș

Pe urmelor juniorilor mari au călcat cu succes și ambele echipe de juniori 2, fete și băieți, care s-au calificat în faza superioară a competiției. Băieții juniori II au ieșit din grupă pe locul 1 cu 3 victorii. Andrei Tomică, unul dintre juniorii mici ne-a spus că „este foarte bine să joc acasă și sper că o să joc bine pentru că este atât de multă lume care mă vede. Sper să avem un concurs bun. Publicul ne-a ajutat destul de mult.”

Fetele junioare 2, cu o echipă în componența căreia au fost Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Irina Rus, Ioana Sîngeorzan, au câștigat și ele grupa B a categoriei.

Începând de marți, 17 iulie, vor începe meciurile eliminatorii în competiția pe echipe la toate categoriile.

Le dorim succes tuturor sportivilor români!

Marți, 17 iulie
Ora 9.00 – Băieți Juniori II – Masa 1 – România – Irlanda