Prima zi a Campionatelor Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori a fost una foarte plină, jucându-se în total 138 de meciuri pe echipe.

Competiția a început la ora 9.00, iar astăzi s-au disputat meciurile din grupe în proba pe echipe atât la juniori 1, cât și la juniori 2.

Ziua a fost una foarte încărcată și pentru delegația României, care a intrat în concurs la toate probele pe echipe. Astfel i-am putut vedea în acțiune atât pe junioare, cât și pe juniori.

Ziua a început cu echipa de băieți juniori 1, care a intrat în concurs împotriva Slovaciei, meci pe care Cristian Pletea, Rareș Șipoș și Dragoș Oprea au reușit să îl câștige cu scorul de 3-0. Băieții au avut o evoluție consistentă, pierzând doar 2 seturi în total, in ciuda faptului că au avut nevoie să treacă peste emoțiile și presiunea de a juca acasă.

Antrenorul echipei de băieți juniori 1, Mădălin Ionașcu ne-a declarat că “băieții trebuie să intre în atmosferă, avem foarte mulți suporteri alături de noi. Ei sunt obișnuiți cu presiunea, au nevoie să se obișnuiască cu prezența camerelor de televiziune. Din perspectiva grupei în care jucăm, sperăm să livrăm un rezultat performant.”

Dragoș Oprea, cel care a adus punctul final în victoria cu Slovacia s-a mobilizat foarte bine, a ascultat indicațiile tactice și a reușit să câștige un meci dificil în ciuda emoțiilor generate de prima zi de concurs.

Tot astăzi, echipa de băieți juniori 1 a învins în cel mai dificil meci al grupei echipa Poloniei cu scorul de 3-1. Cristian Pletea a avut un meci dificil împotriva lui Artur Grela, dar a reușit să răstoarne scorul de la 0-2 la seturi și să aducă un punct câștigător echipei. ( Cristian Pletea (ROU) – Artur Grela(POL) 3-2). “A fost un meci dificil, jucăm de multă vreme împotriva Poloniei, însă de acestă dată au venit o echipă nouă pe care nu o știm foarte bine. Însă suntem fericiți că am câștigat și speram într-un rezultat la fel de bun și în meciul de mâine cu echipa Turciei.”

Din păcate fetele junioare 1 au pierdut ambele meciuri din grupă pe care le-au jucat astăzi împotriva Germaniei și Franței. Meciul cu Germania a fost unul foarte disputat și încheiat cu scorul de 3-2. Iar în meciul cu Franța scorul a fost 3-1.

Antrenorul echipei naționale de junioare 1, Petre Arnăutu  ne-a spus că „având o grupă foarte grea,ne așteptam la o luptă dificilă, fapt ce a făcut ca fetele să fie destul de reținute și să nu poată depăși momentele mai dificile din joc. Însă, noaptea este un sfetnic bun, iar mâine este o nouă zi și un nou meci cu echipa Spaniei. Începând de mâine trebuie să ne mobilizăm.”

Tot astăzi au jucat primele meciuri și cei din echipele de juniori 2, atât fetele, cât și băieții. Fetele junioare 2 au jucat două meciuri: împotriva Belgiei, meci pe care l-au câștigat cu scorul de 3-0 și âmpotriva Moldovei, meci pe care l-au câștigat cu scorul de 3-1.