Ovidiu Ionescu (30 de ani, locul 59 mondial) a acordat un interviu pentru European Table Tennis Union, în care a vorbit despre momentele speciale din cariera sa, despre începuturile în tenis de masă, dar și despre obiectivele personale.

Ovidiu Ionescu este component al lotului masculin de tenis de masă, iar de-a lungul carierei a reușit performanțe remarcabile, precum: locul 2 la Campionatul Mondial 2019 (dublu masculin), locul 2 la Campionatul European 2018 (simplu masculin), locul 3 la Campionatul European 2016 (dublu mixt), locul 2 la Jocurile Europene 2019 (dublu mixt), locul 5 la Jocurile Europene 2019 (echipe masculin) și o participare la Jocurile Olimpice, ediția din 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia.

“Îmi amintesc că fratele meu nu era lăsat de colegii săi de clasă să joace tenis de masă în curtea școlii, așa că i-am cerut lui Moș Crăciun să ne aducă două palete de tenis de masă. Când le-am primit, am început să ne jucăm amândoi pe biroul tatălui meu. Inițial, a fost amuzant pentru părinții mei, după a devenit enervant. Aveam multă energie, astfel că m-au dus la un club de tenis de masă din orașul natal”, și-a amintit Ovidiu Ionescu, într-un interviu acordat ETTU. 

Când ar realizat că vrei să faci acest sport pentru performanță?
Când m-am mutat în Germania, am realizat că voi face acest sport pentru performanță.

Ai simțit vreodată că e de ajuns și că vrei să te oprești?
Nu, niciodată. Iubesc acest sport foarte mult, cu toate momentele de cumpănă și de bucurie.

Care e primul premiu obținut?
Prima mea medalie de aur, pe când aveam 10 ani și am câștigat TOP 10 pentru prima dată. Țin minte că eram foarte fericit. Părinții erau alături de mine și mi-au cumpărat o armă de jucărie cu bule.

Care e cea mai puternică amintire?
Cred că sunt două. Atunci când am cucerit argintul la Campionatul European și la Campionatul Mondial. Vrei să crezi că vei reuși și, când chiar reușești, nu poți compara acel moment cu niciunul.

Ovidiu Ionescu

FOTO: Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la dublu masculin, în 2019, alături de spaniolul Alvaro Robles.

Ovidiu Ionescu, vicecampion european la simplu masculin, în 2018.

FOTO: Ovidiu Ionescu, vicecampion european la simplu masculin, în 2018.

Care e locul care te-a impresionat?
Jocurile Olimpice de la Rio. Fiind alături de cei mai buni sportivi din lume mi-a dovedit că trebuie să-ți urmezi visul.

Care e persoana care te-a impresionat?
Roger Federer este modelul meu, în afara terenului, dar și pe teren.

Care e cea mai mare deziluzie?
Finala recentă de la Jocurile Europene. Câștigătorii s-au calificat la Jocurile Olimpice. Adversarii noștri, Petrissa Solja și Patrick Franziska au jucat perfect, iar noi nu am avut nicio șansă.

Ce îți dorești să lași în spate?
Sper ca oamenii din România să înceapă să urmărească și mai mult tenis de masă, iar acest sport să devină și mai cunoscut în țară.

Care e următorul obiectiv de îndeplinit?
Cum Jocurile Olimpice s-au amânat, sper să iau o medalie de aur la Campionatele Europene. Nu contează în ce probă.

ovidiuionescu2