ȘTIRI

Decizii ale Consiliului Director în ședința din 24.07.2019


28 Mar 2024


Membrii Consiliului Director ai Federației Române de Tenis de Masă au aprobat următoarele schimbări de regulament:

  1. Meciurile pentru locurile 3-4 în Superligă nu se vor mai juca. În schimb, în Divizia A și Divizia B meciurile pentru locurile 3-4 se vor juca în continuare. Ținând cont de aceste decizii, tragerea la sorți prin metoda “șarpelui” va fi înlocuită cu cea a tragerii la sorți direct din urnă.

  2. Data limită de înscriere la competițiile pe echipe va fi cu șapte zile înainte de începerea concursurilor. Dacă se depășește această dată, se va plăti o penalizare de 500 de lei, această regulă fiind valabilă la toate categoriile de vârstă.

  3. În probele individuale, tragerile la sorți se vor face conform regulilor ITTF, pe baza handbook-ului din 2019.

  4. La Paleta de Argint, în cazul în care două echipe sunt pe același loc, la egalitate de puncte, departajarea se va face pe baza medaliilor obținute sau pe baza locurilor obținute.

  5. Referitor la sportivii străini, care joacă în campionatele naționale ale României, pe echipe, la toate categoriile de vârstă, aceștia au dreptul să joace în maximum două campionate dintre care unul să fie obligatoriu cel al României. Taxa la jucătorii străini va fi aceeași ca și la cei români: 500 de euro – sportivii clasați între locurile 1-200 în ierarhia mondială sau 250 de euro – pentru cei situați mai jos de locul 201.

  6. Sportivii/cluburile trebuie să declare pe proprie răspundere, înainte de începerea sezonului, în câte campionate (țări) evoluează în proba pe echipe.Dacă un sportiv joacă și într-un al doilea campionat pe echipe, în afară de cel din România, va plăti o taxă anuală de 250 de euro (taxă pentru al doilea campionat din străinătate).

    Taxa nu se cumulează cu taxa de transfer, dacă aceasta din urmă a fost plătită.

    Taxa de transfer anuală este valabilă și pentru sportivii care se transferă de la un club la altul în străinătate.

    Taxa se va plăti până la turul Superligii, Diviziei A și Diviziei B.

    În cazul în care un sportiv ascunde faptul că evoluează și într-un al doilea campionat pe echipe, în afară de cel din România, taxa pentru al doilea campionat se dublează de la 250 de euro la 500 de euro (pentru sportivii clasați după locul 201 mondial), respectiv de la 500 de euro la 1000 de euro (pentru cei clasați între locurile 1-200).

  7. Sportivii care joacă în maximum două campionate în străinătate, la echipe, dar niciunul în România, pot participa la campionatele naționale individuale cu condiția să fie legitimați individual la un club din România și cu condiția să plătească o taxă de 500 de euro pentru participare.

  8. Dacă sportivii joacă în mai mult de două campionate pe echipe, ei nu au dreptul să joace la Campionatul Național individual din România.

  9. Sportivii care participă la Campionatul Național individual de seniori au obligația să completeze o declarație pe propria răspundere referitoare la numărul de cluburi/campionate naționale oficiale pe echipe la care joacă în străinătate. Declarația va fi un formular tip, care va fi publicat de FRTM pe site-ul federației. În cazul în care se dovedește ulterior că declarația nu e conformă cu realitatea, sportivul va pierde toate meciurile disputate la competiția respectivă, iar clubul va fi amendat cu 5.000 lei.

  10. Nu sunt considerate campionate naționale oficiale turneele private la care sportivii sunt invitați.