CAP. 3 CONDITII DE PARTICIPARE LA CAMPIONATUL NATIONAL INDIVIDUAL SENIORI

ART. 1) La competitia “Campionatul National Individual Seniori” au drept de participare:
– toti sportivii din categoria seniori
– toti sportivii din categoria tineret
– toti sportivii din categoria juniori I
– primii 8 sportivi din clasamentul la zi al categoriei juniori II

ART. 2)
a) Inscrierea se face prin fax sau e-mail la FRTM pana la termenul limita stabilit. Acest termen este fixat cu sapte zile inainte de inceperea competitiei. Modificarile in inscrieri la simplu si completare dublurilor se vor face in termen de alte trei zile. Dupa acest ultim termen se va plati o taxa de penalizare in valoare de 500 lei/sportiv. Acesti sportivi pierd locul din clasamentul concursului respectiv, fiind nevoiti sa participe din faza calificarilor.
b) Sportivii sunt obligati la plata taxei de inscriere inainte de inceperea concursului. Aceasta taxa se pierde daca sportivul nu se prezinta, cu exceptia cazurilor temeinic motivate prin inscrisuri care dovedesc deces in familie, imposibilitate de prezentare din motive medicale, caz de forta majora, asa cum e definit de legislatia in vigoare.
c) Toti sportivii inscrisi si validati in competitiile interne au obligatia de a juca toate fazele fiecarui concurs in parte, cu exceptia cazurilor de forta majora, accidentare dovedita cu adeverinta medicala, calamitati etc. In caz contrar sanctiunea este de 1000 lei/sportiv.
d) Cluburile au obligatia sa inscrie in competitiile interne atat sportivii, cat si antrenorii care urmeaza sa faca deplasarea si care vor fi validati inainte de inceperea competitiei.
Antrenorii sunt obligati la plata taxei conform tabelului de taxe si vize. Sportivii nu pot fi asistati la masa de joc decat de un antrenor inscris si validat, de catre un alt sportiv-coleg inscris si validat sau o alta persoana autorizata de clubul respectiv si validata. In caz contrar, arbitrul va aplica regulamentul prin scoaterea de la masa de joc a persoanei in culpa.

ART. 3) La campionatele nationale individuale la toate categoriile de varsta, pot juca toti sportivii cu cetatenie romana in urmatoarele conditii:
a) cei care joaca in doua campionate/cluburi, dintre care unul obligatoriu in Romania, nu vor plati nicio taxa suplimentara fata de cele stabilite de regulamentul FRTM.
b) cei care nu joaca in niciun campionat din Romania la proba pe echipe, dar joaca intr-un singur campionat din strainatate, fiind insa legitimati din punct de vedere individual si la un club sportiv din Romania, vor plati o taxa de 100 de euro.
c) cei care joaca in maximum doua campionate/cluburi din strainatate, in proba de echipe, dar niciunul in Romania, pot participa la Campionatele Nationale Individuale cu conditia sa fie legitimati individual la un club sportiv din Romania si sa plateasca o taxa de 500 de euro.
d) cei care care joaca in strainatate in mai mult de doua campionate/ cluburi pe echipe pierd dreptul de a participa la Campionatele Nationale Individuale, indiferent de categoria de varsta.
e) in cazul sportivilor cu doua sau mai multe cetatenii, acestia pot evolua doar intr-un singur campionat national individual. Sportivii aflati in aceasta situatie trebuie sa declare pe proprie raspundere, inaintea inscrierii la Campionatul National Individual la toate categoriile de varsta, pentru ce campionat national individual opteaza. In cazul minorilor, declaratia va fi data de reprezentantii acestora. In cazul incalcarii acestei reguli, sportivul respectiv va fi suspendat 2 ani din competitiile interne daca joaca in mai multe campionate nationale individuale. In cazul in care inscrierea la Campionatul National individual al Romaniei nu este insotita de aceasta declaratie pe proprie raspundere, sportivul nu va fi inscris in competitie.

ART. 4) Sportivii care participa la campionatele nationale individuale/echipe la toate categoriile de varsta au obligatia sa completeze o declaratie pe propria raspundere referitoare la numarul de cluburi/campionate nationale oficiale pe echipe la care joaca in strainatate. Declaratia va fi pe un formular tip care va fi publicat de FRTM pe site-ul propriu. In cazul in care se constata ca declaratia pe propria raspundere nu este conforma cu realitatea, sportivul respectiv va pierde toate meciurile disputate in competitia respectiva, iar clubul va fi amendat cu suma de 5000 lei. Declaratia va fi prezentata o data cu inscrierea in concursul respectiv.

ART. 5) Sportivii trebuie sa aiba carnet de legitimare eliberat de FRTM. La eliberarea carnetului de legitimare viza medicala este valabila timp de sase luni, ulterior viza este valabila timp de sase luni de la efectuarea controlului medical .

ART. 6) Carnetele de legitimare vor fi prezentate la sedinta de validare comisiei FRTM. In cazul in care un sportiv nu prezinta carnetul la sedinta de validare sau nu are vizele pe carnet, nu va fi admis in concurs.

ART. 7) Intre doua meciuri succesive un sportiv are dreptul la o pauza de 5 minute. Daca un sportiv nu se prezinta la meci, dupa 5 minute arbitrul va consemna pierderea meciului prin neprezentare. In caz de accidentare sportivul poate beneficia de o pauza, cu aprobarea medicului si arbitrului principal, dar nu mai mare de 10 minute. Daca nu mai poate continua, jocul va fi considerat pierdut.

ART. 8) Daca sunt probleme disciplinare carnetele de legitimare ale sportivilor vor fi retinute si predate comisiei de disciplina a FRTM impreuna cu raportul intocmit de arbitru.

ART. 9) Antrenorii sunt obligati sa fie in echipament sportiv. In caz contrar, li se va interzice prezenta in spatiul de concurs