Primele meciuri ale Campionatelor Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori sunt programate să se desfășoare duminică, 15 iulie 2018 începând cu ora 09.00 la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Duminică, 15 iulie, începând cu ora 09.00, se vor servi primele mingi în cadrul competiției pe echipe, atât la fete, cât și la băieți. În sală sunt amenajate 24 de mese de joc, iar la fiecare dintre acestea sunt programate meciuri la foc continuu. Vor debuta în competiție atât echipele de juniori 1, cât și echipele de juniori 2.

Proba pe echipe debutează cu faza grupelor, fiecare categorie având câte 10 grupe formate din 4 sau 5 echipe, urmând ca apoi competiția să continue în sistem eliminatoriu până la stabilirea câștigătorilor în urma finalelor ce se vor desfășura pe 19 iulie.

România, în calitate de țară gazdă va concura în cadrul tuturor probelor având un lot alcătuit din 20 de sportivi (10 fete și 10 băieți). În componența lotului național de junioare sunt: BARBU Ana Cristina, DRAGOMAN Andreea, HUDUSAN Andreea, MITROFAN Luciana, OPREA Ioana Elena, PLAIAN Tania, POPESCU Luiza, RUS Irina, SINGEORZAN Ioana, ZAHARIA Elena. Iar în componența lotului național de juniori sunt: BUJOR Dragos Alexandru, CHIRITA Iulian, MOVILEANU Darius, NEMACIUC Mihai, OPREA Dragos Florin, PLETEA Cristian, SIPOS Rares, TOMA Darius, TOMICA Andrei, ZAMFIR Mihai.

Echipa de băieți juniori va deschide competiția jucând la ora 9.00 la masa 1 împotriva Slovaciei. Acesta este primul meci al grupei A, cea în care mai joacă Polonia și Turcia. „Atmosfera în echipă este foarte bună, iar copiii sunt entuziasmați că vor juca acasă. Suntem foarte bine pregătiți după un cantonament de 10 zile cu seniorii și sperăm să obținem un rezultat foarte bun, ne dorim să câștigăm cât mai multe medalii de aur având în vedere că pornim ca favoriți în multe probe.”, ne-a declarat Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de baieți juniori.

De asemenea, Rareș Șipoș este foarte încântat să joace acasă, el fiind clujean: „Sper ca lumea să vină să ne susțină, nu doar pe mine, ci întreaga echipă. Noi așteptăm cu nerăbdare primul meci de mâine și sperăm să reușim o performanță foarte bună”.

Echipa de junioare va debuta în cadrul grupei D a competiției pe echipe, tot mâine, de la ora 11.10, la masa 1 împotriva Germaniei. În grupa junioarelor românce mai evoluează Franța și Spania. Antrenorul principal al echipei de junioare, Petre Arnăutu, ne-a spus că „fetele s-au pregătit foarte bine și au muncit mult pentru această competiție. Ele formează o echipă sudată și foarte unită pentru că  înțeleg valoarea forței unei astfel de echipe. Din această perspectivă sperăm și la un rezultat cât mai bun și chiar și la o medalie ”.

Acesta este un eveniment sportiv semnificativ ce strânge la Cluj-Napoca peste 1000 de persoane (sportivi, antrenori, reprezentanți ai federațiilor naționale din Europa, oficialități de nivel internațional, voluntari și parteneri). Reușita acestui Campionat European de Tenis de Masă va reprezenta o carte de vizită importantă în cadrul forurilor internaționale și un punct de plecare relevant pentru posibile viitoare candidaturi în vederea organizării unor evenimente internaționale pentru seniori.