ȘTIRI

Modificări la Legea educației fizice si sportului nr 69/2000


19 Mar 2024


Vorbeam la începutul lunii februarie despre interesul arătat de către Guvern în inițierea, la propunerea Ministerului Tineretului și Sportului a unui proiect de Lege în vederea aprobării OUG nr.61/2016 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei şi sportului nr.69/2000. La câteva luni distanță, Guvernul a adoptat modificarea Legii prin Ordonanță de Urgență.

Cu siguranță, acest demers este un pas înainte în crearea unui cadru legislativ coerent, care să asigure derularea calendarului competițional în condiții optime. În egală măsură, adoptarea Ordonaței de Urgență conduce la transparentizarea a tot ceea ce înseamnă finanțarea activităților sportive, din partea administrației publice locale. În consecință nu pot decât să salut implementarea acestei inițiative.


Întotdeauna am susținut inițiativele care vizează evoluția sportului românesc, iar implementarea unor măsuri cu impact asupra finanțării activităților sportive nu era doar necesară, ci chiar obligatorie.

Așteptările din partea sportivilor noștri sunt extrem de ridicate, iar rezultatele lor ne bucură peste măsură, dar nu trebuie să omitem faptul că înalta performanță cere în permanență sacrificii. Iar noi, factorii decidenți avem obligația de a fi mult mai atenți la probleme și nevoile sportivilor, antrenorilor, cluburilor și asociațiilor sportive pentru a putea asigura acel cadru normativ care să determine desfășurarea activității acestora la cele mai înalte standarde.

Puteți consulta modificările pe site-ul MTS ➡️http://mts.ro/…/modificarea-legii-educatiei-fizice-si-spor…/


Cristinel Romanescu